tisdag 12 januari 2010

Diskussionen är igång!

Vi hyr ju vårt hus här och har kontrakt på ett år till.
Men vi har ju vetat från början att ägarna vill sälja, och då gärna till oss.
Nu igår kom frågan ännu en gång, de frågade förra våren också.
Men det finns många anledningar till att vi inte vill köpa.

Det är för dyrt
Det är för stort
Det fattas pool ;)
Det är inte riktigt vår stil
Det är för mycket som behöver fixas
mm
mm


Ska vi köpa ett hus här så är det ju en fördel om huset är som vi tänkt oss, eller ja någorlunda ivf. Man kan ju inte hitta sitt drömhus som har allt, men det är ju bra om det passar våra förväntningar lite mer än detta hus.

Anledningen till att vi valde att hyra detta var:
det låg i "rätt" område med bra skolor (viktigast)
det var prisvärt
det var ett av få fräscha hus
och de gick med på mer än 1 år
Nu får vi se vad som händer!

8 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Spännande!
Det är självklart knepigt detta med husköp. Ni kanske kommer böra se er omkring lite på andra objekt i området för att kunna jämföra lägen, storlekar, priser etc... Detta ifall ni planerar att bli kvar där ni är idag. Iallafall för ett par år framåt?
Hoppas att ni kommer hitta ngt ni tycker är värt att köpa så småningom.
Kram!

mammigranten sa...

Saltistjejen
Vi kikar runt här ikring, vill ju inte flytta till ett annat skolområde. Noah trivs ju så bra och det gör Wilda med. Men något kommer vi ju hitta, frågan är ju bara när.
Kram

Anne sa...

Som du säger, något kommer ni att hitta frågan är bara när. Bli inte för stressade bara så ni känner tiden håller på att rinna iväg så ni tar första bästa.
Knepitgt det där med hus annars. Som du är inne på, man kan inte få allting och det handlar om prioriteringar då det kommer till husköp/hyra hus, men köper man nåt så vill man ju i alla fall gärna att rätt många punkter på ens lista är uppfyllda och kan bockas av. Lycka till och håll oss uppdaterade med hela husgrejen.

Unknown sa...

Lycka till med husletande, ni hittar säkert något ni gillar.

Vi hyr också och vårt kontrakt går ut till våren. Fast jag tror inte vi får något problem att hyra ytterligare ett år. Hopppas inte det iallafall.
Vet ni hur länge ni blir kvar i USA?

Suddrik sa...

Klart man ska ha pool! Vänta tills ni hittar rätt, det är dyrt att ångra sig...!

mammigranten sa...

Anne
Nej, efter att ha köpt både lägenheter och hus i Sverige så har vi lärt oss en läxa, aldrig bara köpa för att!
Vi hoppas på att hitta ett hus till relativt rätt pris och relativt många krav uppfyllda.
Så håll tummarna!
Kram

Lele
Vi har kontrakt på ett år, med direkt förlängning till 2 om vi inte säger upp det. Men iom att ägarna vill sälja så får vi se hur det blir...
Vi blir kvar i minst 4 år till!
Kram

Suddrik
Ja visst ska man ha pool! Det kände vi också efter förra sommaren. Och maken ångrar sig nog att jag inte stod på mig mer med mitt poolkrav redan innan vi flyttade hit, särskilt som han fick höra: åh om vi haft en pool, typ 100ggr varje varm dag i somras. Haha!
Kram

Helena sa...

Har också "husproblem". Vi hyr huset på 11 månader med chans till förlängning. Men vi är osäkra om vi vill bo kvar i samma hus. Inget fel på själva huset (förutom att det är så himla dragigt och slukar olja), det är nyrenoverat och ligger i det "bästa området" här runtomkring.
Men det är dyrt och vi vill flytta närmre barnens kompisar här.

Vill också köpa, men vet inte hur vi ska få lån här i USA. Men det beror också på om vi ska stanna ett tag till eller inte...

mammigranten sa...

Helena
Ja det är svårt det här med hus. Man vill ju köpa i "rätt" område, men sedan att få lån, den dyra handpenningen mm, det är krångligt.
Vårt hus vi hyr har för mycket sombehöver fixas. Värmepannan örjar bli gammal, fasaden behöver fixas på sina ställen,mm. Sedan har vi 2 rum som bara står, men som värms upp. Onödigt! Men vi vår se, ingen brådska än ivf... Värre blir det för maken som kommer få höra tjatet om pool hela sommaren igen ;)
Kram