måndag 27 juli 2009

Barnkalas och playdate

Igår städade vi, tränade och fick sen stressduscha och fixa oss iordning för att hinna till Joie´s kalas som Wilda var bjuden till.
Satt i bilen och eftersvettades som tusan, bara för att jag sprungi på löpbandet.
Daniel som styrketränat eftersvettades inte alls.
Men vi kom fram i tid ivf och det var ju huvudsaken.
D och Noah lämnade av oss på Chucky Cheese, där vi fick varsin stämpel.
Sedan gick vi till bordet där det fanns en ballong med Joie´s namn på, träffade hennes mamma och lämnade paketet. Wilda fick en mugg med "pengar" eller tokens som de hette.
För dessa fick hon spela på maskiner eller åka minikaruseller.
Men jag tror det blev lite för mycket för henne i början för hon stod bara helt stilla och tittade. Och visst för att vara där första gången så var det mycket intryck att ta in.
Wildas favorit blev en stor rörtunnel som fanns i taket, den började och slutade på samma ställe, men sträckte sig långt i olika svängar och för varje gång så tog hon sig lite längre in i den. Men aldrig hela vägen runt.
På vissa maskiner fick man små biljetter som man sedan löste in i en maskin och fick ett kvitto där det stod hur många "poäng" man fått. Och för dessa "poäng" så kunde man sen köpa grejer i affären. Wilda valde en lila ring och ett lila armband till sig och en blå ring och ett blått armband till Noah, gulligt va? Hon hade kunnat välja något bara till sig själv för sina 40 poäng, men valde 4st 10 poängare. Det fanns saker för upp mot 5000 eller kanske ännu mer, vågade inte riktigt kolla det.
Det bjöds även på pizza och tårta och alla fick hälsa på Chucky.
Wilda vill nu ha sitt kalas där...
Tur det är långt kvar dit och hon kanske hinner glömma...
Men roligt hade hon ivf!
Idag var det återigen dags för Summer Camp. De ska gå må-to denna veckan och må-to nästa vecka.
Idag hade de haft lite olika lekar och då hade Noah förklarat för Wilda hur hon skulle göra, efter att de sagt till alla på engelska.
Pratade lite med föreståndaren när jag hämtade och sa att vi har Noahs screening för kindergarten på torsdag morgon. Hon sa då att de brukar ha lite extra klasser på de skolan han ska gå på för barn med engelska som andraspråk, men hon visste inte om de börjar med det på kindergarten eller på 1st grade. Så vi får väl se om de nämner något om det på torsdag.
Väl hemma så blev det lite lunch.
Då ringde en mamma till en av Noahs kompisar och frågade om han ville komma dit på en playdate, vilket han ville. Så vi skulle bara äta upp först och sen sätta oss i bilen och köra dit.
Hon ursäktade sig över att det var så snabbt påkommet.
Lagom vi lagt på så ringde hon igen och frågade om inte Noah kunde ta med badkläder, de har ju pool. Och det packade vi gärna med.
Så dit och lämna honom, Wilda blev avis för hon såg ju kompisens lillasyster, som är 2 månader yngre än Wilda och kommer gå på samma preschool i höst.
Men vi åkte och handlade och åkte sen hem.
Mamman frågade innan om vi inte ville stanna, men vi sa att vi kommer lite tidigare istället.
Tanken var från början 2½ timme, men det blev 4 timmar totalt, varav 1 timme som Noah var där själv. Wilda hann även med att bada hon också och var superglad, men hon lekte mer med en av storasystrarna än med lillasystern ;)
Nu sover de så sött, coh jag längtar till sängen jag med!
Men än kan jag ju inte lägga mig ju...

2 kommentarer:

Jenny Wallentin sa...

Ni hinner verkligen med hur mycket som helst på en dag....
Här hinner vi gå upp, äta och äta igen och sedan är det dags att sova... Kram kram

mammigranten sa...

Jag som tycker att vi inte hinner med något...lustigt det där
Kram