söndag 15 februari 2009

Tada!

Igår fick vi tillgång till vårt hus!
Självklart ska vi inte bo på hotell under våra år i USA! Men vi kunde inte få tillgång till huset förrän den 15 feb eg, vilket faktiskt var rätt så bra även om vistelsen på hotell kanske inte varit så kul hela tiden. Men det hade ju varit väldigt jobbigt att flytta i i ett omöblerat hem direkt. Nu har vi haft chansen att handla det viktigaste. Sängar och lite nödvändiga köksgrejer. Lite saknas, som typ soffa, soffbord, tv, tv-bänk för att vi ska klara oss tills när våra möbler kommer från Sverige. Det går ju inte så fort med båt över och sedan tullen. Mellan 4-6 veckor, och nu har det gått 2, så det är ju ett tag kvar. Hoppas det ger svar till dig Anonym.
Åter till gårdagen.
I fredags pratade D med mäklaren, som meddelade att vi kunde få nyckeln redan den 14, perfekt alla hjärtans dags-present tyckte vi! Så igår efter frukost åkte vi iväg till huset.
Så spännande!
Hade tänkt lägga in bilder igår, men dagen blev längre än väntat, var tillbaka på hotellet kl19 och då krånglade nätet så jag bara kunde lägga in några få bilder. Och jag ville lägga in allt, så då blev det inget.
Men nu ni, nu ska ni få se! (glömde dock att fota Noahs rum och det tilltänkta "biblioteket"/mysrummet.
Så här ser det ut i entrén. Ja det finns ju självklart golv också, men det var lite svårfotat. Men man kommer in i ett stort rum med trappen rakt fram. Köket är bakom dörren under trappen. Till vänster ligger
Den tilltänkta matsalen. Tapeten nederst är väl inte den bästa, men allt går ju att ändra om vi bara får godkänt av ägarna. (och ha överseende med gardinerna, de ska plockas ner, vikas och läggas undan)
Här står jag i matsalen och fotar, genom entrén, "biblioteket" och sist "Floridarummet" (som det kallas, dock inte av oss) Där ser ni att det står ett
Biljardbord. Grejer finns för att spela. Ljust och fint är det.
Här är det blivande vardagsrummet. D kollar in tv kontakterna.

Vardagsrummet från andra hållet.
Braskamin. D var tvungen att känna om veden var riktig då det ligger aska på botten. Men det var den inte.
På första vardagsrums bilden ser ni även köket. Och här är en närmare bild. Spisen har en fläkt som kommer upp hitom spisen bara man trycker på en knapp. Smidigt! Till höger om köket ligger
Matplatsen. Där ska vi ha vårt köksbord, kökssoffan och alla 8 stolar. Tror ni vi får plats med allt? ;)
Om ni tittar på köksbilden igen så ser ni några dörrar uppe till vänster på bilden. Den första är till matsalen. Sen är det lite skåp. Forstätter man förbi skåpen ligger
Gästrummet. Där ska vår förra säng stå. Perfekt för gäster som kommer och hälsar på, eller hur? Första gästerna blir mina föräldrar som kommer 30 mars.
Mitt över gästrummet ligger
Badrummet på bottenvåningen. Gillar verkligen tapeterna där!
De är svart och vitrandiga med lite snirkligt guldmönster.
I den änden av huset ligger även
Groventrén med ny tvättmaskin och ny torktumlare. (kyl och frys är också nytt)
Och i den änden ligger även dörren till garaget.
Nu går vi upp istället. (på bilden har dock familjen gått ner)
Högt upp är det! Men bra räcke som tur är... Vi börjar i
Kontoret/lilla tv-rummet. Här ska Noahs gamla säng stå. En Hemnes dagbädd. Perfekt om det kommer fler än 2 gäster, eller om man vill krypa upp skönt i en soffa och kolla på film. Här ska den svenska tv:n och dvd:n stå så barnen kan titta på svenska filmer. Sen kommer det väl även finnas en dator till dem framöver. Självklart kommer vi även köpa en regionsfri dvd till tv:n nere, men vi får väl se vart pengarna räcker i början...
Den här klädkammaren hör till det ovan visade rummet. Tror det är större än Noahs rum i förra huset. Den lilla dörren går till vinden som är över garaget, men den kommer inte utnyttjas, så mycket saker kommer vi nog aldrig äga så de inte får plats i alla utrymmen som finns och är fräschare.
Barnens badrum! Behövs nog inte sägas mer än så.Wildas rum. Noahs rum glömde jag ju som sagt att fota, men det ser likadant ut, så när som på att han har ett mindre fönster. Tittar man ut genom deras fönster så ser Wilda utbyggnaden som innehåller kökets matplats till höger och Noah ser den till vänster.Stora sovrummet. Jättestort! Vår stora king säng kommer se pytteliten ut ju, vad ska man ha mer där???
Intill vårt sovrum ligger det
Det stora badrummet. Med bubbelbad och varsitt handfat. Här ser ni mitt. Till vänster om min sida ser ni en glasdörr. Där är duschen. Självklart kommer barnen få bada här med!
D´s sida av badrummet. Till höger ser ni en dörr, där bakom är toaletten.
Nu tar vi och går ut!
Entrén från utsidan. Blir spännande att se vad det är för växter som kommer.
Till vänster är det ett fönster till matsalen som skymtas, till höger till "biblioteket"
Huset från höger sida. Till vänster på bilden ligger gatan. Garageinfarten ses som en smal strimma grått. Fönstret närmast är ett av alla fönster i Florida rummet. De 2 fönstren mellan cypresserna är "bibliotekets". De 3 på övervåningen är till vårt sovrum.
Florida rummet utifrån
Kökets matplats. Och uteplatsen till höger.
Baksidan , sidan som är mot grannen på höger sida. Stor tomt! Som igår även innehöll
3 Svarta stora fåglar. Någon som vet vad det kan vara?
BAksidan ut mot golfbanan. En utslagsplats om jag förstått D rätt. Tur att de skjuter bort från huset! ;)
Baksidan mot grannen på vänster sida.

Uteplatsen!
Wilda och Noah letar harpluttar, eller harplyttar som Wilda säger. Fanns lite höger lite överallt på tomten.
Garaget, med plats för 3 bilar. Kommer vi någonsin ha 3 bilar att ställa där i???
Hoppas ni gillat rundturen i vårt nya hem.
Flyttar in gör vi på tisdag!
Jippie!!!

9 kommentarer:

mammamjuk sa...

Jättekul att se!
ha det så bra!

milla sa...

Vilket enormt hus, men väldigt fint. det värsta är att nu väntar man ju redan på hur se hur det blir när ni boat in er. Kram Camilla

Trebarnmamman sa...

ÅÅÅ herre guuud så stort och fint !!! Ser ut som det finns gott om plats för flera gäster !!!:)hihihi

Anonym sa...

Å så kul att få se bilder! Det ser ju väldigt rymligt ut minst sagt. Lyx med en helt egen sida i badrummet, det skulle man ha :)

Anonym sa...

Så fint, stort o härligt!! Som sagt, gott om plats till gästerna oxå :-) Nära till Golfbanan oxå, Noah kanske blir nästa Tiger hi hi!
Förstår att du längtar till tisdag! Kram

Mollys Hus sa...

Jeeeessuuuus, som man säjer over there ;) Här får du verkligen plats att leva ut och inreda. Ska bli kul att få följa. Måste vara skönt att få slippa och bo på hotell. Skulle tro att barnen blir lite mer lätthanterliga när ni får flytta in i huset, så att dom får något som dom kan kalla hemma :)

Anonym sa...

Hejsan.hejsan.... Vad kul att få läsa om allt som händer därborta och för Villes del är det jättebra. Han saknar verkligen Noah och det är inget kul på dagis längre.Men han blev glad då er bil stod på Coops parkering och vill att det snart ska bli sommar och Noah kommer och hälsar på igen. Hälsa Noah så jätte mkt. från Ville!!

mammigranten sa...

Lite svar

mammamjuk
Det var så lite så, lär ju komma fler om man säger så.

kallemilla
lär ju komma fler bilder så snart det kommer fler möbler. I morgon kanske?? sen hoppas vi ju att resten kommer nästa vecka och inte om 3 veckor.

Matte
du lär nog säga mer när du kommer och hälsar på. Saknar dig!

Trebarnmamman
Ni är välkomna alla 5 om ni bara vill, säg bara när;)

Lina
ja en egen sida är ju aldrig fel. Särskilt för mig som nästan alltid får flashbacks från graviditeterna med dess illamåenden när jag och D borstar tänderna ihop. Då får han inte spotta för då klöks jag. Fåningt va?
Och sen alla lådor!

S
Just nu är han nog mer inne på att bli nästa JO, men vem vet. JAg är dock utav åsikten att golf inte är en direkt sport. Kritisera mig gärna;) Så vill han hålla på med sånt får han betala det själv.

Mollys hus
Barnen njuter redan av de stora ytorna. Sen gäller det ju bara att vidhålla vissa regler för barnen. För just nu vill de bara ösa runt överallt, coh det vill man ju inte att de gör sen när man möblerat.
MEn det ska bli kul, men svårt att inreda i rätt stil. Får väl bli att leta loppisfynd och måla för att få rätta stilen.

Ville
Noah saknar dig jättemycket och längtar enormt efter att få leka med dig igen. Tyvärr var det ju inte vår bil på parkeringen, den står just nu hos mina föräldrar och används inte i väntan på försäljning.

Tur att tiden går fort för barn! Sommaren är väl snart här! ;)

Emmama sa...

Vad fint, där kommer ni att trivas, tror jag! :)