onsdag 21 januari 2009

Hektiska dagar!

Att nu har det varit full fart och många mil i bil de senaste 3 dagarna. Började måndagen med att lämna barnen hos mina föräldrar. Åkte ner på stan och fixade foton på barnen till visumansökan, betalade in den extra 100-lappen per person då avgiften för visumansökan höjts sedan vi betalade in och så fixade vi lite "beställda" grejer på forma rum åt S. Doftkrus och vaxkakor.
Sedan rullade vi uppåt Stockholm. Stannade till och käkade en sallad på Nyköpingsbro, dundertabbe, för den var inte god alls. Väl i Stockholm så åkte vi till Motormännen och ordnade med internationellt körkort. Checkade in på hotellet och gick ut på stan. Letade oss fram till NoaNoa och jag köpte en blus och 2 toppar på rean (har dock inte fotat dem än). Sen blev det Brothers där D köpte 2 par byxor. Vi hann även med en sväng till Gamla Stan och shoppade lite där med. Avslutade kvälle med att äta på samma italienska restaurang som vi åt på för snart 6 år sedan, och maten var minst lika god nu som då. Varsin risotto med grillad kyckling och svamp, vitlöksbröd vid sidan av, pannacotta med jordgubbar till mig och tiramisu till D och så testade vi på 2 olkia sorters grappa, men de var inte alls lika goda som den D köpte i Italien för ett tag sedan.
Väl på hotellet så inser vi att någonstans på vägen mellan oss och advokaten i USA så har det skrivits in fel passnummer på barnens ansökan. D gick ner till receptionen på hotellet (Clarion, Karlaplan) och bad att få maila dem och skriva ut de rätta papperen, och det fick han.
Sov sådär, orolig inför besöket på ambassaden och alldeles för varmt rum och för mjuk säng. Rejäl frukost innan avfärden. Köade länge utanför ambassaden och länge inne för en 5 min intervju och sen var allt klart! Jättesen lunch blev det och vi var hemma lagom till barnens nattningstid. Avklarade mil= 65
Idag var det från början tänkt att vi skulle åkt en massa mil till, sen visste vi inte om vi hade barnvakt, men i morse ringde mamma och sa att de kunde ha barnen. Då var klockan 8.30 ca, frukost, packa för barnen, hyra släp, tömma tv-bänken, tömma soffbordet, dammsuga barnens soffa och matta, lämna barnen, hämta släpet, fylla släpet och bilen. Åka till Jönköping för att hämta flyttkartonger så vi kan börja packa lite, IKEA för att köpa madrasser till Noahs säng, då vi bestämt oss för att ta med den och ha som soffa/extrasäng i kontoret/biblioteket/barnens tv-rum. Käkade även lättare lunch där. Åkte ner till Växjö för att lämna tillbaka tv-bänken som spruckit och soffbordet som bara matchar den tv-bänken, få tillbaka pengar, krångel med datasystemet där. Åka till Åseda och lämna av barnens bäddsoffa, en lampa och det inhandlade välluktande, tyvärr passade dock inte mattan. Någon som är intresserad av en grön Hampen matta för 200? Fikade och pratade och sedan rullade vi hem och hann även idag precis hem för att natta våra små söta. Avklarade mil=40
Och nu är jag helt slut, jag har ändå sovit i bilen både igår och idag, tur att D orkat köra! Nedan kommer lite bilder från de senaste dagarna. Totalt antal mil=105 mil på 3 dagar!

Sängarna som var alldeles för mjuka. En fin brödkorg som jag fick av A med familj i 30-årspresent, går att vända så den blir svart istället.



Ett underbart glasfat som även detta var från A med familj, Tack så hemskt mycket!!! Galgarna är fyndade hos Kungens Lilla Piga i Gamla Stan, ska hänga barnens storebror/lillasyster tröjor på dem.


Tyg som kanske blir gardin, kanske något annat till Wilda, 4 linnehanddukar som kanske blir just handdukar eller så kanske de blir kuddar. Vem vet? Fyndade för tillsammans 100kr hos Countrylife interior i Gamla Stan.

Där fyndade jag även detta hänge, får se vart det hamnar. Skålen fick jag av Hanna när hon kom hit i söndags, tackar så mycket, den är jättefin!
Såhär ser det ut hos oss nu, ingen soffa uppe, inget soffbord eller tv-bänk nere. Tur att vi lämnar huset på måndag!
Nu somnar jag snart skrivande, så jag sägr godnatt och tack för fisken;)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ojoj, det där lät hektiskt! Förstår om du är trött! Nu närmar det sig iallafall med stormsteg, det är spännande värre även för oss som läser ;)

hanna sa...

Fina saker du shoppat...galgarna blev ja grymt avundsjuk på...!! :) Måste till sthlm..hihih...

Kram