söndag 21 december 2008

Ständiga frågan är:

Mamma, är det juldagen idag? Wilda är den som ställer den.
Svaret vet ni ju, än är det inte juldagen. Anledningen till att hon frågar efter juldagen och inte julafton är ju att vi planerar ha tomtens besök här hemma på juldagen. Den 23 så är vi bjudna till svägerskan och hennes familj på mumsig julmat och julklappsbyte mellan barnen. Förhoppningsvis så funkar det att vi lånar föräldrarnas säng och till barnen, så vi kan stanna längre än till 7, och sen bära ner dem och ta bilen, nykter förare, hem och lägga dem i deras sängar. Funkar det så är planen att göra likadant på nyårsafton hos mina föräldrar.
Julafton tillbringas i år först hos D:s farmor, sen hem till svärföräldrarna för lite julmys och paketöppning. Lagom för att hinna få i ordning mat ochhinna se på Kalle innan dess så ska vi vara hemma. Då kommer mamma och brorsan hit, båda är ensamma på julafton. Sen blir det uppesittarkväll igen inför vår julafton dvs juldagen. Då kommer brorsan med sina barn, mamma och pappa, farmor och farfar hit.
Annandagen blir det kalasförberedelser och sen den 27 har jag mitt kalas.

Nu i helgen har vi hittat på lite skoj för familjen. Igår var vi med barnens kusin och föräldrar i Mjölby, låter kanske inte så kul, i badhuset. Jättekul! Rutschbanor, strömmar, vågor, varmt och skönt, bubbelpool, barnpool. Och det bästa är att man som vuxen bottnar överallt utom i simbassängen. Där bottnar man bara om man är längre än 1,85m och det är inte jag. Vi badade rutschade åkte ström och allt annat man kan hitta på i vatten i timmar. Barnen var helsålda på stället, så det får bli ett återbesök i nyårsveckan tror jag. Hela Mjölbybesöket avslutades på det stora M:et. Och där var det sååååå mycket folk, ingen kö för att köpa mat, men för att få sitta ner, vilket är ett måste med 3 barn. Usch fy tvi blä!

Idag har vi röjt för fullt i garaget. Har haft hit svågern som fyndade massor, lämnat grejer till mina föräldrar och till D:s föräldrar, sånt vi inte vill ta med över och som inte är värt att lägga energi på att sälj, om man nu skulle hinna med att sälja det på några veckor...

Tänkte även passa på att rapportera lite om den stundande flytten.
Visumet är klart, ska bara på sista intervjun på ambassaden den 19 januari.
Barnen går sin sista dag på dagis den 15 januari, vilket även är min sista arbetslösa dag, sen är jag obetald hemmafru.
Den 26 kommer flyttfirman för att börja packa in möbler och allt ömtåligt. Då bor vi hos mina föräldrar.
Den 28 januari töms huset.
Den 29 städas huset.
Den 30 lämnar vi över nycklar och lån löses.
Den 1 eller 2 februari flyger vi till Orlando, då D har mässa där. Så då följer hela familjen med och njuter av Disney World, Sea World, mm, mm, mm.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Å så spännaade med era planer. Sknt att det rör på sig iallafall...
Så Mjölbys badhus var nåt att ha alltså? Det måste vi nog prova då vid tillfälle.

mammamjuk sa...

var inne hos dig & skrev av pepparkaksrulltårtan! ska göra den på juldagen.
spännande nu när det börjar dra ihop sig:)

mammamjuk sa...

kan man få receptet på surprise pralinen?

tinna sa...

Vilken hektisk julhelg ni har framför er!

Vi brukar alltid åka till Jönköpings badhus dan innan julafton men vi kanske skulle testa Mjälby då istället... Fast Ikea finns ju inte i Mjölby dock;-)