fredag 26 december 2008

Nu är julen över!

Julmat och klappar i dagarna 3.
Tisdagen har jag ju redan nämnt. I onsdags började vi med att åka till D:s farmor på äldreboendet och fikade. Barnen var så söta och gick och sjöng. Alla log när de såg dem i sina fina kläder för att det var så söta.

Sen hämtade vi svågern och åkte (vi som inte tänkt åka någonstans alls i år, utan bara vara hemma) hem till svärmor och svärfar. Barnen lekte, mat lagades och det åts en lättare jullunch.
Sedan kom tomtefar och tomtemor med klappar.

Wilda fick klänning, kastruller, slevar, en Bamsetidning och ett par stickade tofflor som var lite för små, så de får nog Skrållan ha istället.

Noah fick en byggsats, en motorcykel, ett spel, en cd saga med bok om Cars och en slipover.

D och jag fick böcker och en stor slant från D:s mormor.

Efter tomtandet så åkte vi hem för att hinna hem till Kalle. Mamma och min bror kom hit och efter Kalle så åt vi ickejulmat, potatisgratäng, kyckling i viltpanna och sallad. Godisbord till efterrätt. Brorsan stack sen vi 7-tiden för att gå på fest. Mamma stannade till läggdags, ingen ska ju behöva vara ensam på julafton. Pappa jobbade. Vi kollade på ett päron till farsa, drack glögg och åt skinksmörgås. Gott!
Igår fixades och trixades här hemma, dukade och grejade för fullt, barnsäkrade lite, ett måste när det kommer fler barn både för att det går vildare till med 4 barn jämfört med 2 dels för att de andra barnen inte vet vad som gäller hos oss, men så är det ju alltid. Sen blev det 11-kaffe med alla, min familj, brorsan och hans barn, mamma och pappa.

Medan jag, mamma och pappa lagade mat så lekte barnen och papporna höll koll, det brukar bli lite osämja om man säger så. Vid 14 kom min farmor och farfar hit och vi åt god julmat.

När alla var mätta och glada så blev det en ganska lång väntan på tomten, han hade glömt bort att han skulle hit. Som tur var så hade mormor hans mobilnummer så hon ringde och påminde honom och då kom han ihåg. Tog väl ca 30 min längre, men den som väntar på något gott!




Wilda fick massor: kläder, dockkläder, pussel, Lillan (Skrållans lillasyster), klänning i strumpan, Törnrosafilmen, dockservis med koppar, fat, tallrikar, glas, bestick, extra sånger till Skrållan, mer kläder, magnetrittavla, en till, Skrållan, spel, mer kastruller, mer pussel, lakan och säkert något jag glömt.

Noah fick också mycket: spel, Cars tavla, kläder, motorcyklar i mängder, lära sig klocka, klocka, racerbil, lakan, pussel, mer spel och sen har jag säert glömt något.
Tror att båda barnen fick uppemot 20-25 paket var, MINST! Puh!

D och jag fick en massa dollar av mina föräldrar. Sen fick jag presentkort, ett nytt krus för vaxkakor, en skjorttröja, D fick även ett par pyjamasbyxor, han hade inte önskat sig mer av mig och barnen.
Brorsan åkte hem med sina barn vid läggdags, vi nattade våra. Värmde sedan lite rester från julbordet och åt oss proppmätta igen. Tog lite kall glögg och julgodis och tittade på tv och pratade, jag, D, mamma och pappa.

En lyckad jul med andra ord!
Hur har ni haft det?

1 kommentar:

Anonym sa...

Hm, jag verkar bara kunna ta emot mail, inte skicka så jag får svara här istället...
Tyvärr kör vi hem i morgon runt lunchtid, men det hade varit trevligt annars. Jag får tacka för att du tänkte på oss. Hoppas det blir kul trots avhopp :)