söndag 14 december 2008

Luciahelg

utan att ens ha sett en lucia har denna helgen gått. Hade räknat med att värdparet till gårdagens fest skulle arrangera ett luciatåg bestående av lucia och stjärngosse, men icke... Nä skämt och sido, luciafirande blir det på barnens dagis i morgon. Sen om de väljer att vara tomtenissar eller stjärngosse och lucia återstår att se, men grejer finns hemma till vilket som. Allt är även struket och klart. D stannar hemma i morgon för att få vara med och se barnens luciatåg, han åker på kvällen istället. Då hinner vi även med att fixa en hel del hemma också, ha hit flyttfirma för att beräkna vad som kan gå åt, mattsnubbe för att laga en matta, titta igenom lite saker som vi inte vet om det ska med eller ej, klä barnens gran, kanske fixa en stor gran mm, mm........

Igår rullade vi alltså söderut, efter att ha lämnat barnen hos farmor och farfar, fick dock vända hem och hämta promenadvänliga skor efter önskemål hos värdparet för kvällens fest.
Vi passade på att köra en riktigt vintrig väg istället för den saltade riksvägen. Så underbart att köra fram på en vit väg, kantad med härligt snöiga träd, inga bilar och framför allt inget salt. Fattar inte varför det ska saltas så förjordat på vägarna, ploga och vett i skallen är ju eg det enda som krävs, sen kanske sand på riktigt hala ställen, men salt är väl ändå inte nödvändigt?
Lunch intogs på restaurang gula M:et då vi var alltför hungriga för att ta oss hela vägen fram till målet, Åseda.
Ett stopp för vaxkakeleverans och glöggstund hos A, jättetrevligt och vi tackar så mycket. Nu håller vi bara tummarna på att deras hund blir frisk igen.
Sen rullade vi till det egentliga målet S & M. Där vi skulle övernatta och umgås på trevlig julfest. Vi ni se bilder så kolla in hennes blogg, min kamera låg i tryggt förvar i min handväska en trappa upp och glömdes bort så fort jag kommit på att den var med...
Julklappsbyten: konstsnö och scrappad tändsticksask (ett paket somvi själva hade med) och en (förlåt Line) gräslig rosa rattmuff. Det andra paketet som vi hade med var den hos Mrs F omnämnda nagelblåsapan, så söt.
Idag rullade vi hemåt igen vid 11-tiden, efter ett stopp på preem i Åseda för tidningsinköp och lite godis.
När vi väl var i Tranås igen så åkte vi till svärföräldrarna och fick god mat. Vi fixade lite granris att ha utanför ytterdörren och en liten gran att ha uppe, som nu står svalt i garaget.

I morgon skulle vi fått besök av A och hennes höna, men som sagt så har deras härliga hund blivit sjuk och måste till veterinär i morgon, så ännu en gång så måste vi skjuta på besöket från dem. Tur då att vi kunde leverera alla härliga vaxkakor och doftkruset.

Nu blir det kvällsmat, köttbullemackor med rödbetssallad och ifatt tittande på tv program.
Gokväll!

Inga kommentarer: