Pepparkaksrulltårta
Ingredienser:
4 ägg
2dl strösocker
1dl potatismjöl
2tsk bakpulver
1msk pepparkakskrydda
Fyllning:
500g kesella vanilj
1 påse saffran, 0,5g
Sätt ugnen på 225 grader och lägg bakplåtspapper i en långpanna ca 30*40 cm.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda potatismjöl, bakpulver och pepparkakskrydda. Rör ner i smeten. Bred ut på bakplåtspapper och grädda genast mitt i ugnen i ca 5-7min.
Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.
Rör ihop kesella och saffran till fyllningen. Bred fyllningen över kakan och rulla ihop.
Förvara i kylen!
2 år sedan
1 kommentar:
det låter smaskens,
ska nog göra den till julafton!
Skicka en kommentar