torsdag 27 juni 2013






Hemma

Nu är vi hemma igen efter en underbar "semester" i Colorado Springs.
Det var semester för barnen och mig, men en del jobb för Daniel med seminarier och jobbmöten. Daniel har blivit medlem i en förening för bageriutrustning och de har träffar för hela familjen en gång om året och i år var det i Colorado.
Det var stor träff vid poolen i torsdags, vilket visade sig vara en dag dömde flesta var rejält uppklädda. Vi kom direkt från planet i shorts, svettiga och ofräscha...
Fredagen var det tema party för hela familjerna, tema western, en del gick in för det med boots, väst, hatt och hela paketet. Vi körde på jeans och skjortor.
Lördagen var det middagsmöte för Daniel, hade vi haft barnvakt så hade jag fått komma med. Nu gick jag och barnen och la oss vid 20.00 (22.00 Jersey tid). Söndagen var det smoking och långklänning som gällde, då var vi inte med. Vi njöt av god middag bara familjen istället.
Nästa år är det Betmuda som gäller, då tar vi nog med barnvakt och är mer förberedda på vad som gäller med kläder, när barnen får och inte får vara med.
Vi hann med en del sightseeing också, Garden of the Gods, Pikes Peak, Ghost Town, mm. Förstnämnda är en nationalpark, helt underbart. Pikes Peak är ett berg man kan köra bil upp på, 14115 fot över havet, 4302m. Nu ligger ju Colorado Springs ca 6000 fot över havet. Luften var snustorr. En del får tydligen problem med höjden. Och på vägen ner från berget mötte vi en ambulans.
Otäckt att åka upp, värre att åka ner. Motorbromsa på ettan för att inte bromsarna ska bli för varma och sluta fungera. I 1! timme. Upp tog 1 1/2 timme på tvåan eller trean och utan AC.

Hotellet var lyxigt, med särskilt rum för Noah och Wilda med bäddsoffa och egen tv, någon som kom och gjorde iordning sängen för läggdags varje kväll, choklad på kudden, rena handdukar morgon och kväll, infinity pool, vattenrutchbanor, mm, mm.

Nu njuter vi av att vara hemma, Daniel jobbar som vanligt, vi försöker vända tiden rätt, snickare är här då och då och fixar grejer lite här och var i huset, blommor slår ut, ogräs växer som... ja ogräs.

Snart borde vi ju även veta när vi kan åka till Sverige...


onsdag 19 juni 2013

Sommarlov!

Nu är det sommarlov hos oss!
Barnen gick sista dagen i skolan idag, egentligen går de till fredag pga stormen i höstas. Men eftersom vi har en resa bokad så får de helt enkelt missa sista två dagarna, som förövrigt är halvdagar.

Otis garderob har blivit en slät fin vägg.
Nu ska de passa på att göra annat i huset nu när vi ska iväg. Kan var bra att vara borta när de ska fixa i sovrummet...

Colorado Springs here we come!

söndag 16 juni 2013

Fotbollsturnering

Helgen har spenderats i Harrisburg.
Noah har haft fotbollsturnering, vilken de tyvärr förlorade alla matcher i.
Vi har även hunnit med att vara på Hershey Park, några timmar igår och hela dagen idag.
Mycket uppskattat av alla i familjen. Det fanns mycket Otis kunde åka, en hel del Noah och Wilda kunde åka sälja, och några jag fick åka själv. Daniel åkte inte många alls, men det var själv valt. Vädret igår var kanon, idag lite småstänk. Inga köer att tala om, tio minuter max.

Vi har även hunnit med Sverige besök. Familjen F/K kom i tisdags och åkte i fredags. Vi har shoppat, badat, grillat, pratat, mm, mm. Jättekul! Och det dröjer förhoppningsvis inte många veckor tills vi ses igen.

Daniel, Noah och Wilda har fixat nya pass inför förnyandet av våra visum. Jag har varit på Noahs nya skola och kollat, verkar väldigt bra!
Nu är det bara dagar kvar, sen är det sommarlov!

måndag 10 juni 2013

Tillbaka på prov

Testar för att se om tiden finns till att blogga.
Visst jag är hemmafru, men det är mycket tider hit och dit att passa.
Otis har hunnit bli 18 månader, 14,5 kg och 91,5cm. Stor fortfarande alltså.
Han pratar massor (inte allt fårståeligt, men ord som mums och muffins funkar bra) och klättrar, sparkar boll,  springer, badar, leker... Allt som 18 månaders barn ska kunna och ännu mer.
Han och också klippt håret tre gånger under sina 18 månader.

Wilda slutar snart ettan, med jättebra betyg. Hon har hunnit med att avsluta sin första travel hockey säsong och blivit så mycket bättre, hon behöver bli mer aggressiv på planen bara.
Lång och gänglig är hon med lockigt blont hår, som hon helst skulle vilja färga...blått! Och som dessutom fått löss för första gången, längesedan nu, men usch! Fotbollen är även den avslutad för henne då vi inte kommer kunna vara med de sista två helgerna. Gymnastiken är avslutad den med, hon missade sista pga att hon var sjuk förra veckan. 

Noah slutar snart trean och kommer börja i en annan skola nästa år. Han slutar med superbetyg. Och har en mycket imponerad fröken. Han kommer få fortsätta med sin enrichment matte och engelska, dvs en nivå upp. Så i fyran kommer han göra femmans matte och engelska. Han har avslutat en hockey säsong som målvakt varannan match och även spelat vår liga med större grabbar. Kommit med som heltids målvakt i nästa nivå i hockey. 
Fotbollen är inte riktigt avslutad, turnering i helgen. 

Daniel och jag fortsätter jobba på huset. Just nu är det Otis rum som målas, men bara tre av fyra väggar kan bli klara än så länge. Vi ska nämligen stänga för en garderob i hans rum och öppna upp den i vårt istället.
Tycker han sovit inne hos oss, i egen säng förvisso, alldeles för länge. När man inte ammar längre tycker jag inte barnen behöver sova hos oss längre.
Vi målar hallen uppe, lister, fönster, badrum nere, sågar ner trän, planerar gången på framsidan, funderar på frukt träd, rabarber, pool för framtiden, pratar med elektriker om lampor i tak, flytt av tvättmaskin och torktumlare, snabbfix för generatorn, mm, mm.
Så det finns att göra.

Nu ska jag ta och fixa lite här hemma. Vi får ju gäster i morgon.
Har bakat ägg och mjölkfria cupcakes, bara att dekorera dem i morgon.

Kram på er!