tisdag 26 juni 2012

I Sverige

Sitter här i Sverige och spelar wordfeud mot mamma. Nu när hon med hjälp lyckats få ner det till sin telefon. Vi hade underbara dagar i Danmark på Legoland. Vädret var bra i lördags, men i söndags vräkte regnet ner. Som tur var han vi med det mesta att titta på i lördags, så i söndags blev det att åka massa bergochdal banor. Noah älskar det, men är rätt rädd under tiden man åker, skriker nej nej nej inte upp, nej nej nej inte ner. Men när åkturen väl är över så vill han åka igen. Stugan var jättefin, bad"huset" var jättefint och barnen älskade det med. Jag och Otis däremot, vi badade inte. Otis hade feber tisdag, onsdag och torsdag. Natten till torsdag var den uppe i 40,7 och jag gav honom febernedsättande och badade med kalla trasor. Han hade säkert feber hallucinationer också, skrek i panik ett par gånger. Riktigt obehagligt. Men sen torsdag morgon så var febern under 38 så då verkade det lugna ner sig. När vi väl skulle åka hemifrån till flygplatsen var han nästintill feberfri. Jag gissade/hoppades på tredagars feber. Flygresan gick bra och han var helt feberfri när vi landade. Men han börjar bli stor att ha sovandes nattsömn i knät. Fredag kväll kom beviset. Han började få prickar i nacken och ner på ryggen. Lördag var HELA Otis prickig. Men han var pigg och åt bra hela sjukdomstiden och under resan också. Nu är vi i Tranås hos mina föräldrar. Vi har sovit gott ännu en natt, men den där sköna sommaren den lyser med sin frånvaro. Kommer det bli något bad ute tror ni? Poolen och huset där hemma ses efter av några vänner, så nyfikna högre sig icke besvär. Nu är det snart dags för lunch här sedan får vi se vad som hittas på. Kram på er!

tisdag 19 juni 2012

Slut

Nu är skolan över för det här året. Barnen kom hem med kanonbra betyg, högsta eller näst högsta i allt. Det ni! De gick halvdag och blev sedan upphämtade på skolan av kompisarnas mamma för en playdate som började med glass på polar cub och sedan flera timmar i poolen. Väl hemma var det dags för middag. Otis och jag spenderade dagen väldigt nära varandra. Han var gnällig igår, särskilt när det var dags för mat. Idag såg jag att han troligtvis bitit sig i tungan. Han har ett sår under tungan, så det gjorde väl ont när han skulle äta. Idag har han även haft feber. Började med 37,6 i morse i pannan. Låter kanske inte som så mycket feber, men han har normalt 36.4 där. Nu i skrivandes stund så har han 38 en timme efter febernedsättande. Får hoppas det är fler tänder på g, blir ju inte kul att flyga med sjukt barn annars... Närhet lite slöande i soffan nu när barnen sover och Daniel inte är hemma och kan (tro att han kan ) bestämma vad vi ska titta på. Kram

söndag 10 juni 2012

Snart så

Snart är skolan slut och då är det Legoland, Danmark med svärisar och makens syskon som gäller, sen sverige och mina föräldrar. Sedan dop, träffa vänner mm. Och sedan hem igen för att njuta av sommar pool, summer camp,mm. Men först så ska vi ju avsluta vårterminen. Noahs play gick bra, de var så duktiga så. Och cake popsen var mycket populär, de tog både 1,2,3 och 4. Så det var tur jag gjorde 50. På onsdag är det Wildas tur med hennes klass. På fredag ska Noah ha pool party för sin klass här hemma. På lördag är det sista fotbollsträning/matchen för båda. Puh! Nu ska jag slöa lite inne i kylan, jag ar ute med barnen i värmen. 30C i skuggan. Otis sov i vagnen i bara blöja. Vi andra badade. Ja inte Daniel då, han reste till New Orleans i morse för en mässa.

onsdag 6 juni 2012

Hemma

Nu är jag hemma efter en mycket trevlig sillsexa. Massor med trevliga svenska damer/kvinnor/tjejer. Massor med god mat (sillen kunde kvitta, men lax i alla dess former, köttbullar, Jansson, sallader, pajer, mm) så gott! Och sen efterrätt på det! Mina cake pops blev en succé. Kul! Men nu är jag trött! Bäst att amma färdigt Otis och gå och lägga mig. I morgon blir det playdate för Wilda, pratstund med två andra mammor för mig och sedan ska det bakas cake pops igen. Det ni, 100 cake pops på 2 dagar!

Onsdag igen

Idag börjar förkylningen bli bättre. Känns som att om man börjar längta efter att träna igen, då börjar man bli frisk. Jag blev riktigt sjuk i torsdags. Feber, magkrämpor (och ni vet), yrsel. Somnade hela tiden. Daniel blev hemma från jobbet. Jag kunde amma Otis, sen fick han ta hand om honom. Jag mådde så dåligt så jag trodde Daniel skulle få köra mig till sjukhuset. På fredagen var jag bara förkyld igen, men hade gått ner mer än 2 kg. (har gått upp 1 av dessa). I helgen var det fotboll och hockey igen. Sen hade Wilda kalas på söndagen. Laser tag. Gillades! Vi håller på med packlistor, klura ut vilken vagn som vi får plats med. Vad behöver vi köpa med härifrån till dopet, vad blir det för väder, hur gör vi med mat till Otis på planet och i Danmark... Han äter ju en del nu. Grälling (2msk grötpulver blandat med 2 msk välling pulver som han äter som gröt) 2 ggr per dag. Sedan äter han en måltid med barnmat och frukt. Och sedan lit yoghurt som mellanmål. Men jag ammar fortfarande. Får dock tänka på att han är hungrig som en ettåring, men inte lika mogen vad gäller bitar i maten. Tips någon? Vad är det som gäller med mat till bebisar i handbagaget på flyg? Idag är det SWEAs år,inga sillsexa, dvs knytkalas. Jag har bakat cake pops att ta med. Devils food cake inuti och sedan doppade i blå choklad med gult strössel på. De blev väldigt goda. Idag firar även jag och Daniel 14 år tillsammans. Och det är 14 år sedan jag tog studenten. Detta var alltså innan denna dag blev en helgdag. I morgon ska jag träffa några amrisar på förmiddagen, sedan blir det till att baka fler cake pops, gröna och röda till Noahs play på fredag. Snart snart så är skolan slut och det är SOMMARLOV!!!