onsdag 30 maj 2012

Otis 6 månader och annat

Nu är han ett halvår, lille Otis. Tänk vad tiden går fort. 74cm i ej utsträckt läge och 9,43kg. Lika stor som Noah vid 12 månader. I torsdags var jag iväg på moms clubs årliga middag. Var hemma vid elva. Otis vaknade vid två och var supersnuvig. Jag voltat ur sängen och får värsta blåmärket på smalbenet. Otis är helt enkelt superförkyld. Han och jag går sedan upp vid 5.30. För er som känner mig så är detta inte bra, jag behöver fler timmars sömn än så. Wilda är lite snuvig. Helgen spenderades i rasande fart. Fredag 10 års bröllopsdag. Shoppade hockeygrejer till barnen. Luncha ute och sedan hem för Daniel blir förkyld. Lördag blev det mallen en sväng och middag ute. Bad i poolen hemma för Noah och Wilda, 21C.jag blir förkyld, sömnbristens fel. Söndag var vi bortburna på bbq och water slide för barnen. Riktigt trevligt. Väl hemma blev det bad i poolen för Noah och Wilda, fortfarande 21C. I måndags blev det ytterligare lite shopping, kläder till dopet till Noah bland annat. Sedan hem och bada. Otis och Wilda är friska och termometern visa 28!C. Ja i år körde vi igång värmen på poolen. Med denna temp.så badade vi allihop. Otis älskade det. När han inte var i så satt han i knät och hoppade och ville i igen. Igår mådde Wilda dåligt igår och blev hemma från skolan. Otis hade sin 6 månaders kontroll med vaccinationer, tre sprutor och droppar i munnen. Så nu är snuva och feber tillbaka, samma som vid förra vaccinationen. Men han äter på bra ändå, lite kinkig bara. Som en vanlig bebis. Man kan ju inte vara glad jämt. Idag är allt som vanligt sånär som på att Otis och jag är lite sjuka och Daniel är ute och flyger och far. 3 veckor kvar sen är skolan över. Noah har bjudit in klassen på pool party. Pjäs nästa vecka, mm, mm. Mycket på g nu. För övrigt så har vi haft ösregn och åska och sedan supervarmt, 37 grader var det som varmast igår. Sedan vid 8 på kvällen kom ösregnet och åskan tillbaka. Idag är det lite mer behagligt med bara 28 grader. Kram på er

onsdag 23 maj 2012

Tandläkarbesök och annat

Trist, jag lyckas helt enkelt inte lägga in bilder från min iPad... Några tips? Poolen är ju numera öppen, men ingen har badat än. Det har nämligen regnat och åskat sen den blev klar. Får hoppas på bättre väder till helgen. Barnen har hunnit med tandläkarbesök idag. Ja inte Otis då, hans 2 små gaddar är ju inte mycket att titta på än. Både Noahs och Wildas tänder var så fina så. Och Wilda har tre lösa tänder och alla 6års tänder är på g upp och har gått igenom, så det är inte bara Otis som har tänder på g. I morgon är det moms night out med moms club. Årliga middagen. Ska bli kul. Och barnfritt. På fredag är barnen lediga, memorial day weekend. De är även lediga på måndag då det är den riktiga dagen att fira, eller minnas. Fredag är det frissan som gäller för mig. Lördag fotboll och hockey. Söndag lite kul hos vänner. På tisdag är det 6 månaders kontroll för Otis. Sen är det snart sillsexa med NJ sweor, Noah har snart sin pjäs och sedan ska Wildas klass ha sin föreställning. Sen är skolan snart slut. Och det är dags för Danmark, legoland, Sverige och dop. Tänk vad tiden går! Det gäller att stanna upp ibland och bara njuta av den tid man har, så man inte ångrar något i sitt liv när man blir äldre. Och just nu är jag totalt utan ånger, känner inget 'tänk om jag gjort så istället' om något i mitt liv. Känns underbart att leva just nu!

söndag 20 maj 2012

Underbart

Tänka sig, nu njuter vi igen. Vädret är underbart, barnen är underbara och snart är den underbara poolen öppen. Igår var det full fart. Vi fick verkligen testa vad barnen går för. Wilda hade först en timmes hockey, sedan 1,5 timme fotboll ute i värmen, sen hem och byta om och så iväg på kalas som dessutom var gymnastik kalas. När allt var över så var hon faktiskt inte så trött som jag trodde hon skulle vara. Noah hade först fotboll ute i 2 timmar och sedan en playdate ute med vattenlekar i nästan 4 timmar. Inte heller han var så trött som man kunnat tro. Och allt detta efter en sen fredagskväll. De var på kids night out mellan 18-22. Vi vuxna hade en superbra kväll. Vi var ute med 3 andra par, skulle varit 10 plus Otis, men ettmpar var tvungna att gå på en vaka så de uteblev. Vi åt cubansk mat, supergott. Idag har jag hunnit med att baka cake pops också. Noahs klass ska ha en föreställning av Johnny Appleseed om 2 veckor och efter den ska de äta äppleinspirerat snack. Jag skrev upp mig på att göra cake pops i form av äpplen. Så idag blev det till att provbaka. Och jag tycker de blev rätt bra och jag vet vad jag ska göra annorlunda till när det är dags på riktigt. Nu ska jag åter till trädgården och greja, fikastunden är över!

tisdag 15 maj 2012

Tänder

Vår lilla pys börjar bli stor. Ni vet ju redan att han kan sitta utan stöd. Äter gör han gladeligen. Men nu har han fått sin första tand också. Och inte bara det. Han har fått sin andra tand också. Båda gick igenom på mindre än en timme. Och jag märkte det den hårda vägen. AJ! För övrigt så har vi firat mors dag här. Jag hade lyckan att få en iPad 3. Så Wilda fick köpa min kinden till billig peng. Helgen innebar även grillning och trädgårdsarbete. Härligt! Och fotboll och hockey så klart. Vi har även fått ta bort liggdelen på Otis vagn då han dels vuxit ur den (rymdes med huvud ner till rumpan och lite till) dels så började han försöka dra sig ur den. Men han trivs kanon i sittdelen, vilket är en himla tur. Vi inhandlade även grindar och en ny bilstol. Grindarna ska upp i helgen som kommer, men bilstolen får vänta lite längre. Först får han växa ur infant varianten, men nu har vi en ny hemma när det väl behövs. Den han har nu är till 76cm och han var ju 71,5 cm när han var 4 månader. Kram på er och var rädda om er! Vi har bara ett liv och det lever vi nu, inte i morgon. NU!!!

måndag 7 maj 2012

Titta han sitter

Numera kan visst Otis sitta.
Men man vågar ju inte riktigt lita på honom ännu.
Han har även legat barfota på golvet och gnuggat tårna så han fått en blåsa på ena stortån, stackarn.
Inte lätt att vara liten.
Han växer ju så det knakar nästan.
Ska bli väldigt spännande att se nästa gång vi ska till läkaren för att mäta och väga.
Det är ju några veckor kvar.
Maten går det jättebra med.
Han äter det mesta.
Gröten går det bäst med.
Fruktpuréer och sötpotatispuré funkar lika bra, men de får inte vara för vattniga.
Andra smaker är han lite mer skeptiskt till i början, men det går bra efter ett par skedar.
Är han inte för trött så gapar han stort och praktiskt taget kastar sig på skeden.
Det där med haklapp funkar dock inte så bra än, vi har försökt med tyg, mjuk gummi och hård plast, men allt ska bara in i munnen.
Så om vi inte använder någon så blir det mest kladdfritt.
Konstigt nog.

Idag inhandlade vi en vit liten kostym, fick bli en kortbent och kortärmad då han är för stor för de andra varianterna.
Fick gå på 18 månader i storlek.
De andra var precis på gränsen nu och det är ju några veckor kvar.

Barnens fotboll i helgen gick bra.
Trots att vi fick vara på planen i 4! timmar.
Daniel drog nämligen till Chicago i lördags morse så jag och alla tre barnen fick åka dit.
Men det var rätt ok, duggregnade en stund, Otis sov en stund, och sedan tittade vi på fin fotboll.
Otis gillade att titta på syskonen när de sprang omkring.
Igår var Noah iväg på en kompis communion, han var den enda i familjen som var inbjuden.
Killen är den yngsta i släkten där och han behövde en jämngammal kompis att leka med under den låååååånga middagen.
Noah blev upphämtad 12.30 och kom hem igen 19.30.
Så det blev en lång stund iväg för honom och Wilda var nog den som gnällde om det mest.
Trots att vi fick lite shopping gjort och en mysig lunch bara vi två )ja Otis var ju med, men han sov hela tiden).
Nu ska jag hjälpa barnen komma igång att spela Angry Birds spelet, ja faktiskt ett riktigt spel. 
Ingen app.
Noah läser reglerna för fullt.

Varning!
Noah är förresten bland de 4% bästa i matten i hela New Jersey!
Och Wilda har börjat försöka sig på att läsa svenska alldeles själv.
Så, färdig med skrytsnacket!